Lotte van Dijck

Lotte van Dijck werd geboren op een steenworp afstand van de grens tussen Nederland en België. Haar grote liefdes zijn muziek, taal en beeld. En ze voelt zich bovenal thuis op de plekken waar die grote drie elkaar ontmoeten.

Lotte schrijft Nederlandstalige liedjes en bracht in 2010 haar eerste solo album uit, getiteld ‘Lege plaatsen in de stad’. Ze schreef muziek voor film en documentaire, en speelde jarenlang in het duo ‘Kirke’ waarmee ze in 1997 de Grote prijs van Nederland won. Na haar conservatoriumstudie volgde Lotte een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, met als hoofdvakken toneelschrijven en poëzie. Lotte maakt en speelt al jaren muziektheatervoorstellingen voor kinderen in Het Concertgebouw, met Tony Overwater, het Asko|Schönberg ensemble en vele andere musici.

Op een dag tekende Lotte van Dijck een poppetje op één van haar foto’s en daar bleek ze niet meer mee te kunnen stoppen. Het resultaat: een groeiende verzameling fototekeningen, veel tekenplezier en een nieuw avontuur dat ‘De Verderkijker’ heet.

  • :

studioWFH

Created By studioWFH